Over ons

Begin van passie voor Britse oldtimer

Als 18-jarige kon ik niet snel genoeg mijn rijbewijs halen om met mijn jeugddroom te gaan toeren. Mijn 1ste autootje een Triumph Spitfire MKIII stond al een tijdje te pronken in onze garage. Zo is de kriebel voor de Engelse wagen gestart.

Na een jaartje zag ik een leuke andere wagen staan en ideaal voor de wintermaanden. Een TR7 coupe en dan nog knaloranje. Als ze met niet hoorden zagen ze me wel. Ook in mijn vriendenkring groeide de interesse voor de Engelse klassieker. Het werd dus tijd om van mijn hobby een bijberoep te maken. Dus het sleutelen aan wagentjes startte. Al snel vonden verschillende eigenaars van Engelse wagens mijn “werkplaats”, een omgetoverde garage. Mijn ouders zagen dit niet zo zitten al die Engelse wagens voor de deur en hielpen mij verhuizen naar een loods waar de Engelse wagen centraal stond. Ik sleutelde niet alleen aan de wagens, een totale restauratie was mij niet wereldvreemd. Na enkele jaren dit bijberoep uitgeoefend te hebben en nogmaals te verhuizen naar een grotere werkplaats begon de aan- en verkoop van de wagentjes ook goed te lopen. Al snel stond heel de garage, de oprit en zelfs een stuk van de tuin vol. Dus werd het mijn hoofdberoep.

De grootste voldoening heb ik als de klant hier met een glimlach vertrekt en dit verder vertelt.

Op een dag wist mijn schoonvader dat er in Hoogstraten een woning met werkplaatsen in een industriezone te koop was. Dit was de ideale gelegenheid om nogmaals te verhuizen en een showroom te creëren waar voor elke liefhebber van de Engelse wagen wel iets tussen staat van een MINI tot een ROLLS ROYCE. Met een ervaring van ruim 35 jaar weet ik waar het over gaat als ik vertel over de Engelse klassieker. Eigenlijk ben ik een gelukkig man die van zijn hobby zijn beroep kon maken.

Belgische Brits Centrum is de ideale garage voor uw aankoop of restauratie. Meer dan 30 jaar ervaring maakt het verschil waar de klant nog altijd centraal staat. Een tevreden klant, daar doen we het voor.
Copyright © 2023. Alle rechten voorbehouden. Powered by Aurian.be